Исторически успех за Борис и Анастасия – финал на световно първенство

След 10 годишна пауза, България отново има финалисти на световно първенство по спортни танци при състезатели над 19г. Този път категорията е Латино Шоуденс, където варненската двойка от ТСК “Черно Море” Борис Милев – Анастасия Дарчук достигна световния финал, оставяйки зад себе си двойки от Франция, Словакия, Унгария, Украйна. Това е първи такъв успех за България в тази категория.

Първенството се проведе на 11.11. в Дрезден, Германия, а нашия дует представи своя танц “Великият Гетсби” по едноименния филм. На финала надпреварата бе изключително оспорвана като разликата между 3-то и 6-то място бе по-малко от 1.5 точки. Световната титла завоюваха грузинската двойка Ака Модебадзе – Гванца Цихелашвили, а вицесветовни шампиони станаха Винценц Дьорлиц – Албена Даскалова, Германия.

Ето и крайното класиране от Финала:

1. Ака Модебадзе – Гванца Цихелашвили, Грузия
2. Винценц Дьорлиц – Албена Даскалова, Германия
3. Кайрат Алгадаев – Юлия Александра Селезньов, САЩ
4. Робин Голдман – Стефани Русева, Германия
5. Робин Матейка – Никол Чупалова, Чехия
6. БОРИС МИЛЕВ – АНАСТАСИЯ ДАРЧУК, БЪЛГАРИЯ

Интереснен факт е, че и в двете немски двойки на финала има българско участие и това са двете дами – Албена Даскалова и Стефани Русева, което за пореден път доказва, че България е люпилня за таланти в спортните танци.

Ето какво казаха и нашите финалисти след историческия успех:

За нас е като сбъдната мечта. Винаги сме искали да достигнем световен финал. За нас това е първо участие в дисциплината Шоуденс и нямахме никакви очаквания, но след като видяхме колко малка беше разликата, разбира се можехме и да сме по-напред, но това е спортът. Имахме изключително малко време за подготовка предвид другото световно миналата седмица, но се справихме, за което сме изключително благодарни на нашия треньор Андрей Тодоров, който за пореден път ни натисна до краен предел. С това световно нашия сезон приключва и сега е време за почивка.

Scroll to Top