Май месец – успешен за ТСК „Черно Море“ – Варна

Изминалия Май месец бе изключително успешен за нашия клуб. Наши състезатели взеха участие в множество турнири в страната и чужбина и завоюваха призови места.

Лев Беленкий – Елица Велинова
3-то място Държавно Първенство 2023

Още през първия уикенд на месеца се проведе Държавно Първенство в гр. Ямбол, където нашите възпитаници Лев Беленкий – Елица Велинова се качиха на почетната стълбичка и спечелиха бронзовите медали при Юношите Младша Възраст в категориите Многобой и Стандартни танци.

Борис Милев – Анастасия Дарчук
Финал WDSF International Open – Италия

В същия уикенд клубът ни бе представен и зад граница на открития международен турнир в Бреша, Италия, където нашите треньори Борис Милев – Анастасия Дарчук достигнаха до финала и заеха 6-то място.

По същото време се проведе и гала вечер на Българска Федерация по Спортни Танци, където те бяха отличени със специална награда за високи спортни постижения.

През следващия уикенд клубът ни отново бе представен на международния подиум, но този път на международния фестивал Hessen Tanzt в гр. Франкфурт, Германия. Там треньорите на клуба Борис Милев – Анастасия Дарчук се пребориха с конкуренцията на повече от 100 дуета от 20 държави, за да достигнат полуфиналите.

2-ро издание Black Sea Junior Cup

На 21 май в гр. Варна се проведе второто издание на конкурса „Black Sea Junior Cup“ за соло момичета и начинаещи двойки, който се превърна в своеобразно градско първенство за тези категории, като участие взеха варненските клубове „Кристал“, „Варна“ и „Черно Море“. Соло момичетата показаха грация, елегантност и много много красота на зрителите в бизнес център „Varna Towers“.

Степан Ротар – Стефана Илиева
3-то място Sofia Dance Festival

В същия ден в гр. Горна Малина се проведе международния фестивал „Sofia Dance Festival“, където клубът ни бе представен от най-новата двойка Степан Ротар – Стефана Илиева. Те се представиха блестящо и се класираха на 3-то място в категорията над 16г. Латиноамерикански танци.

Борис Милев – Анастасия Дарчук
Финал WDSF International Open – Грузия

През последния уикенд на месец Май в гр. Тбилиси, Грузия се проведе открит международен турнир „Caucasus Cup“. Там цветовете на България защитаваха треньорите на ТСК „Черно Море“ Борис Милев – Анастасия Дарчук. Те достигнаха финала и заеха почетното 6-то място. Това ги издигна до 45-то място в Световната ранглиста.

Пожелаваме си още много успехи на националния и международния танцови подиуми! Не спирайте да танцувате!

Scroll to Top